Meld je aan voor de Amsterdamse bio-diversiteitsweken horeca 2025!
Laat je gasten genieten van gerechten met biodiversiteitvriendelijk geproduceerde producten én help mee om de Wereld Mooier te Eten!
De gemeente Amsterdam en Dutch Cuisine organiseren daarvoor de bio-diversiteitsweken horeca 2025.
Directe aanleiding? In het kader van zowel het Biodiversiteit op je Bord programma van Dutch Cuisine als de nationale Alles over Biologisch campagne van de Rijksoverheid.
Voor wie? Amsterdamse horeca die (wil) voldoen aan de spelregels van Biodiversiteit op je Bord. Zie deze video voor meer informatie over het Biodiversiteit op je Bord programma. Van deelnemers aan de bio-diversiteitsweken wordt bovendien verwacht dat in ieder geval een deel van de gebruikte producten biologisch of biologisch-dynamisch is. Het mooie is dat deze producten dan overvloedig en meestal zonder (substantieel) hogere kosten voorradig zijn én bovendien op hun lekkerst zijn!
Waarom meedoen? Deelname levert niet alleen een positieve bijdrage aan biodiversiteit maar biedt ook zakelijke kansen. Je bouwt aan je imago als maatschappelijk betrokken horecazaak, trekt gasten aan die bewust willen kiezen en vergroot de binding met je personeel. Bekend is dat medewerkers zich graag verbinden aan een bedrijf dat duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid serieus neemt. Bovendien profiteer je van blijvende exposure: deelnemers aan de bio-diversiteitsweken sluiten automatisch aan bij het landelijke programma Biodiversiteit op je Bord en kunnen ook na afloop van deze weken gebruik blijven maken van ondersteuning, materialen en landelijke campagnes.
Dutch Cuisine en diverse strategische partners van het Biodiversiteit op je Bord programma (o.a. BookDinners) zetten deelnemers aan de bio-diversiteitsweken in het zonnetje. En ook de gemeente Amsterdam zal via partnerkanalen aandacht aan deze weken besteden. Tot slot is dit alles natuurlijk ook een uitgelezen kans om zelf over iets nieuws met je achterban te communiceren. Ook daarbij kan Dutch Cuisine met communicatiemateriaal en advies helpen!
Wanneer? Van 5 oktober tot en met 30 november 2025.
Mogelijk geïnteresseerd? Stuur een email naar Bas Cloo van Dutch Cuisine (biodiversiteit@dutch-cuisine.nl). Bas zal je meer over dit initiatief vertellen en kan je bovendien ‘op-maat’ begeleiden!