Voor wie is Biodiversiteit op je Bord?

Horeca- en cateringlocaties, horecaketens en cateringbedrijven kunnen als supporter, partner of ambassadeur aan het programma deelnemen. Dat is zakelijk interessant en iets om trots op te zijn! Aan ieder deelnameniveau verbinden wij allerlei specifieke voordelen, de meeste voor ambassadeurs. Neem contact op, dan vertellen we daar graag meer over.

Door het lage instapniveau van het programma is het vertrekpunt eenvoudig en kun je letterlijk steeds meer ‘Biodiversiteit op je Bord’ leggen. Ieder horeca- of cateringconcept en elk niveau van de keuken kan deelnemen. Door slimme keuzes te maken is het ook voor een ‘regulier’ restaurant of een bedrijfsrestaurant met een herkenbare menukaart mogelijk en interessant om aan Biodiversiteit op je Bord mee te doen.

Wat zijn de voordelen?

Als horeca en cateraars biodiversiteitvriendelijke producten op de menukaart zetten, stimuleren zij producenten om rekening te houden met natuur en landschap. Het programma heeft daarnaast nog veel andere voordelen.

aantrekkelijk voor een brede doelgroep

Met de Biodiversiteit op je Bord campagne breng je bij gasten een positief verhaal op tafel. Dit versterkt hun “feel-good” ervaring en de algehele waardering voor de horecagelegenheid. Daardoor zullen gasten sneller bij je terugkomen. Bovendien lift je mee op promotie-activiteiten die we binnen de campagne uitvoeren. Dit maakt het gemakkelijk om je doelgroep te verbreden en meer nieuwe gasten aan te trekken. 

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Veel horecagasten waarderen inspanningen op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Deelnemen aan het programma biedt hiervoor een interessante invulling. Daarnaast is het voor bedrijfs-, party- en eventcateraars vaak een verplichting bij aanbestedingen of vergunningverlening. Ook voor hen is het programma een concrete kans om zich te onderscheiden.

Loyaal personeel is een blijvertje

Personeelsschaarste in de horeca en catering is waarschijnlijk een blijvertje. Onderzoek heeft echter uitgewezen dat je personeelsbetrokkenheid kunt verhogen door positief bij te dragen aan maatschappij en milieu. Door deel te nemen aan het programma positioneer je jezelf als een werkgever die positieve impact maakt. Dit kan het eenvoudiger maken om personeel te werven, loyaliteit te versterken en werknemers aan je te binden. Dat bespaart kosten voor werving en verzuim. Daarnaast verhoogt het de werknemerstevredenheid en productiviteit en dus inkomsten.

Chefs als local heroes

Deelname aan Biodiversiteit op je Bord gaat hand in hand met innovatie. Door kritisch naar je huidige inkoop en menu’s te kijken, bevorder je innovatie en creativiteit in je bedrijf. Je kunt je als chef trots voelen als je bij het koken van mooie gerechten ook kunt bijdragen aan biodiversiteitsherstel. Biodiversiteit op je Bord is een inspiratiebron om gasten te blijven verrassen met bijzondere en lekkere gerechten. Chefs als local heroes!

Meer biodiversiteit is meer besparen

De mate waarin ingrediënten een negatief effect hebben op biodiversiteit gaat vaak gepaard met de kostprijs daarvan. Relatief duur zijn vlees- en vissoorten en groente en fruit van ver weg en buiten het seizoen. Door gasten te informeren dat je deze producten vanwege deelname aan Biodiversiteit op je Bord niet of minder gebruikt en te benadrukken dat seizoenproducten bovendien vaak beter van kwaliteit en smaak zijn, ontstaat begrip en waardering. Dit biedt kansen om onder andere seizoensgebonden gerechten te bereiden en zo betere marges te realiseren. 

Plezier

Deelname aan Biodiversiteit op je Bord is niet alleen om zakelijke redenen een goed idee. Het is ook gewoon leuk om door een biodiverse bril naar je bedrijfsvoering te kijken en te weten dat je onderdeel bent van de oplossing!

Ook iets voor jou?

Meedoen is niet alleen om zakelijke redenen een goed idee. Het is ook gewoon leuk om door een biodiverse bril naar je bedrijfsvoering te kijken en te weten dat je onderdeel bent van de oplossing!