2 januari 2023

Biodiversiteit op je Bord in Noord-Holland

Noord-Holland streeft naar een duurzaam voedselsysteem en wil doen wat goed is voor mens, dier en biodiversiteit. Daarom zet de provincie in op gezonde verdienmodellen voor ondernemers en slaan Dutch Cuisine, horecagroothandel VHC Jongens, producentenorganisaties BIO NH en Caring Farmers, zuivelproducent Zuivel van Reijer en de gemeenten Amsterdam en Haarlem de handen ineen om Biodiversiteit op je Bord te lanceren in Noord-Holland.

In de loop van 2023 worden Noord-Hollandse ‘biodiversiteitvriendelijke’ producten in het assortiment van VHC Jongens opgenomen, om actief gepromoot te worden bij horeca en cateraars in eerste instantie in Amsterdam en Haarlem.

Daarbij zullen we het voor de horeca en cateraars zo aantrekkelijk mogelijk maken om zich bij het programma aan te sluiten. De wijze waarop we dat gaan doen zullen we in de komende maanden duidelijk maken. Dit initiatief is mogelijk gemaakt door de provincie Noord-Holland.

Heb je interesse om als Noord-Hollandse biodiversiteitvriendelijke producent of horeca- of cateringondernemer aan te sluiten? Neem dan contact met ons op via biodiversiteit@dutch-cuisine.nl.