4 januari 2023

Aan de slag met Utrechtse horecagroothandels

Horecagroothandels kunnen 'biodiversiteitvriendelijke' producten actief onder de aandacht brengen en promoten. Steeds meer horecagroothandels gaan hiermee aan de slag en willen zich aansluiten bij Biodiversiteit op je Bord. Onlangs hebben BD Totaal, Driessen Food en Gepu interesse getoond om Biodiversiteit op je Bord te omarmen. Met financiële ondersteuning van de provincie Utrecht hebben we daarom eerst in kaart gebracht welke Utrechtse voedselproducenten vanwege hun bijdrage aan behoud of herstel van biodiversiteit interessant zijn.

Daarna hebben we in kaart gebracht welke producten van deze producenten mogelijk ook in aanmerking komen om in het assortiment van deze groothandels opgenomen te worden. Zij moeten zowel kunnen voldoen aan voorkeuren en eisen van de groothandels, als zelf geïnteresseerd zijn om middels Biodiversiteit op je Bord aan de groothandels te leveren. In de komende periode gaan we met de drie groothandels plannen maken om Biodiversiteit op je Bord daadwerkelijk bij horeca en catering te promoten.

Ook meedoen aan Biodiversiteit op je Bord of wil je gewoon wat vragen? Neem dan contact met ons op via biodiversiteit@dutch-cuisine.nl.