Venus & Adonis

Venus & Adonis
Prinsengracht 274
1016 HH Amsterdam
www.venusenadonis.nl

 

Venus & Adonis
Bar Bistro Venus & Adonis is een sfeervolle Franse bistro in het hart van Amsterdam. Geïnspireerd door de klassieke Franse keuken, biedt het restaurant een menu vol smaakvolle gerechten die authentieke Franse culinaire tradities combineren met een moderne Amsterdamse twist. Bij Venus & Adonis worden gerechten geserveerd op klassieke Franse wijze, waarbij seizoensgebondenheid centraal staat. Daarnaast biedt Venus & Adonis een zorgvuldig geselecteerde wijnkaart met de beste natuurwijnen van Europese bodem, welke perfect passen bij de verfijnde gerechten. Of je nu een gezellige lunch of een romantisch diner wilt, Bar Bistro Venus & Adonis biedt een culinaire ervaring die de gasten meeneemt naar Frankrijk in het hart van Amsterdam.

Waarom deelnemer aan het programma Biodiversiteit op je Bord?
Wij zijn deelnemer aan Biodiversiteit op je Bord geworden omdat wij volledig achter dit waardevolle initiatief staan. Lokaal is uiteraard belangrijk, maar het is essentieel om verder te kijken dan alleen onze eigen regio. Wanneer we bijvoorbeeld naar onze buurlanden kijken, zien we dat er veel meer aandacht is voor biodiversiteit en duurzaamheid dan voor monocultuur. In tegenstelling tot monocultuur, wat de bodem uitput en de biodiversiteit beperkt, is het belangrijk om actief bezig te zijn met het bevorderen van een gezonde en diverse natuur. Door zelf producten te kopen die goed zijn voor de biodiversiteit hopen wij een positieve impact te maken en een breder bewustzijn te creëren bij onze gasten en de rest van Nederland.

Wat heb je gedaan voor de biodiversiteit waarop je het meest trots bent?
Met Biodiversiteit op je Bord kijk je naar de andere kant van een gerecht, wat stof geeft tot nadenken. Je begint met de vraag of de ingrediënten uit het seizoen komen, of ze een keurmerk hebben en of de herkomst in orde is. Het draait om het kiezen van verantwoorde producten die goed zijn voor het milieu. Pas als we weten dat de producten voldoen aan deze eisen, gaan we er iets lekkers mee maken. Zo zorgen we ervoor dat biodiversiteitvriendelijke gerechten niet alleen smaakvol zijn, maar ook met zorg en aandacht zijn samengesteld.