Fermi Foods BV
Barwoutswaarder 89-A
3449 HK Woerden
www.fermifoods.nl
Fermi Foods
Bij Fermi ontwikkelen we gefermenteerde smaakmakers. Dat doen we niet alleen omdat we dol zijn op de diepe, complexe smaken die fermentatie voortbrengt, maar vooral omdat we geloven dat smaak de sleutel is tot verandering in ons voedselsysteem. Fermentatie maakt voedsel niet alleen lekkerder, maar ook voedzamer en beter verteerbaar. Zo kunnen smaak en gezondheid hand in hand gaan. We zijn ervan overtuigd dat een duurzaam, gezond en hoofdzakelijk plantaardig dieet de norm kan worden—mits het goed smaakt. Daarom helpen we chefs en foodprofessionals om smaakvolle plantaardige gerechten te maken die mensen écht willen eten. Onze missie: in 2030 willen we dagelijks 1 miljoen mensen bereiken met onze producten. Samen met partners die impact maken op schaal, zoals cateraars en grootkeukens, bouwen we aan een eetomgeving waarin gezond en duurzaam eten vanzelfsprekend is.
Waarom partner in het programma Biodiversiteit op je Bord?
Wij zien een match tussen Fermi en het programma Biodiversiteit op je Bord omdat onze missie goed aansluit bij het doel om eetpatronen te verduurzamen en biodiversiteit te versterken. Fermentatie stelt ons in staat om lokaal beschikbare, plantaardige ingrediënten om te zetten in smaakvolle producten die mensen helpen om gezonder en duurzamer te eten. Door samen te werken met dit programma kunnen we onze impact vergroten, kennis delen en bijdragen aan een voedselsysteem waarin smaak, gezondheid en biodiversiteit elkaar versterken.
Wat heb je gedaan voor de biodiversiteit waarop je het meest trots bent?
Voor onze roggemiso gebruiken bij 100% Veluws kruiprogge, geteeld door Graangeluk. Zij verbouwen historische streekgranen op akkers waarbij de hoogst mogelijke (agro)biodiversiteit het streven is. Deze miso wordt al breed in de horeca gebruikt. Zo is het bijvoorbeeld de basis smaakmaker voor het nieuwste plantaardige broodje van winkelketen STACH!