Van Gelder

Van Gelder groente & fruit
Krommeweg 10
2988 CB Ridderkerk
www.vangeldernederland.nl

 

Van Gelder
Bij Van Gelder groente & fruit draait alles om jou, de foodprofessional die wil werken met verse groenten en fruit. Al ruim 70 jaar voorzien wij horeca en catering van dagverse aardappelen, groenten en fruit. We zijn een oer-Hollands, maar hypermodern familiebedrijf dat elke dag opnieuw met passie werkt aan kwaliteit, smaak en betrouwbaarheid. Met een innovatief distributiecentrum, een korte keten en een focus op duurzaamheid staan we dichtbij jou als partner. Samen zorgen we dat jij je gasten kunt verrassen met producten die écht verschil maken.

Waarom partner in het programma Biodiversiteit op je Bord?
Onze slogan zegt het al: “Vers zit in onze natuur”. Bij Van Gelder geloven we dat verse en gezonde producten alleen kunnen ontstaan in een gezonde natuur. Daarom zetten wij ons in voor een voedselsysteem dat niet alleen efficiënt is maar ook respectvol met bodem, water en biodiversiteit omgaat. Dit programma sluit daar naadloos op aan: samen met chefs, cateraars en leveranciers bouwen we aan een keten waarin duurzame keuzes vanzelfsprekend worden. Zo helpen we jou als ondernemer om je menu dichter bij de natuur en bewuster bij je gasten te brengen.

Wat heb je gedaan voor de biodiversiteit waarop je het meest trots bent?
Duurzaamheid is een belangrijke pijler bij Van Gelder en daarin ondersteunen we jou als chef graag. Zo hebben we een regeneratief assortiment geïntroduceerd naast ons huidige biologische assortiment, waarmee je eenvoudig producten kiest die biodiversiteit versterken. Deze producten zijn afkomstig van telers die actief werken aan gezonde bodems, natuurlijke weerbaarheid van gewassen en een rijk landschap. We presenteren dit aanbod in onze webshop met een eigen kleur en opvallende presentatie, zodat het meteen herkenbaar en toegankelijk is. Ook werken we intensief samen met onze telers via lange termijnrelaties. Zo krijgen zij zekerheid in afzet en ontstaat er ruimte voor ecologische verbeteringen in de teelt. Het resultaat? Overheerlijke smaken op het bord én de natuur die we samen versterken.