Ratatouille Food & Wine

Ratatouille Food & Wine
Spaarne 96
2011 CL Haarlem

www.ratatouillefoodandwine.nl

 

Ratatouille
Bij Ratatouille Food & Wine omarmen we de kunst van verfijnde smaken en creëren we een gastronomische beleving die verder gaat dan de verwachtingen. Ons restaurant, onder leiding van de gepassioneerde chef Jozua Jaring, heeft zich gevestigd als een culinair toevluchtsoord in Haarlem, waar elke maaltijd een viering van smaak en stijl is.

Waarom deelnemer aan het programma Biodiversiteit op je Bord?
Wij nemen om meerdere redenen deel aan het programma 'Biodiversiteit op je Bord' die zowel het milieu als hun eigen bedrijfsvoering ten goede komen. Door biodiversiteitsvriendelijke producten op de menukaart te zetten draagt Ratatouille actief bij aan het behoud en herstel van biodiversiteit. Dit stimuleert producenten om rekening te houden met natuur en landschap, wat leidt tot een duurzamer voedselsysteem.
Deelname aan het programma biedt Ratatouille ook een concrete invulling van MVO, wat door veel horecagasten wordt gewaardeerd. Dit kan het restaurant onderscheiden in de markt en aantrekkelijker maken voor bewuste consumenten. Het communiceren van een positief verhaal over duurzaamheid en biodiversiteit versterkt de 'feel-good' ervaring van gasten. Door te kiezen voor seizoensgebonden en lokale ingrediënten, kan Ratatouille bovendien besparen op inkoopkosten en tegelijkertijd de kwaliteit en smaak van de gerechten verbeteren. Dit kan leiden tot betere marges en een efficiëntere bedrijfsvoering.

Wat heb je gedaan voor de biodiversiteit waarop je het meest trots bent?
Het werken met biodiversiteitsvriendelijke en seizoensgebonden producten bevordert innovatie en creativiteit binnen het team van Ratatouille. Dit stelt de chefs in staat om gasten te blijven verrassen met bijzondere en smaakvolle gerechten. Kortom, door deel te nemen aan 'Biodiversiteit op je Bord' combineert Ratatouille Food & Wine hun passie voor gastronomie met een bewuste keuze voor duurzaamheid, wat zowel het milieu als hun gasten ten goede komt.