Bij Albrecht

Restaurant Bij Albrecht ‘’Plantbased Foodspecialist’’
Gagelstraat 6
5611BH Eindhoven

www.bijalbrecht.nl

 

Bij Albrecht
Chef Manfred is een chef met een passie voor groenten. In 2016 heeft hij een restaurant geopend met de naam Bij Albrecht met de missie: 'horeca met een minimale footprint, inspirerend voor een plantaardige lifestyle'. Manfred heeft zich gespecialiseerd in de plantaardige keuken op hoog niveau. De smaakvolle keuken werd erkend door gerenommeerde organisaties als Gault&Millau en de Heerlijk Top 500 beste Restaurants van Nederland. Het gastenbestand van Restaurant Bij Albrecht bestond voor een groot deel uit mensen die vlees en vis eten, maar die gewoon eens een keer iets anders willen en kiezen voor een bewuster voedingspatroon.

Waarom deelnemer aan het programma Biodiversiteit op je Bord?
Bij Albrecht staat nu ruim negen jaar voor een duurzame horeca met een minimale foodprint. Door nauw samen te werken met lokale leveranciers die de beste kwaliteit garanderen, krijgen gasten van Bij Albrecht een plant-based food experience. Bij Albrecht verzorgt ook masterclasses en coaching op maat om zoveel mogelijk chefs bewuster te laten omgaan met plantaardige producten van dichtbij.

Wat heb je gedaan voor de biodiversiteit waarop je het meest trots bent?
Door seizoensgebonden producten met bijpassende dranken te serveren merken wij dat onze gasten geïnspireerd raken om bewuster om te gaan met voedsel. Ik ben enorm dankbaar dat ik mijn  steentje kan bijdragen door het geven van masterclasses over bijvoorbeeld lupine: ‘’het gouden boontje van de toekomst en enorm aanwezig in de eiwittransitie”.